Asiakkaan tarina

Tarinoita Nauhasta

Tulen pieneltä paikkakunnalta, jossa elin suht normaalia elämää, opiskelin itselleni ammatin, asuin avoliitossa ja pääsin työelämään kiinni. Alkoholi kuitenkin oli jo tässä kohtaa iso osa identiteettiäni ja elämääni, rakensin itseni ja aikatauluni sen ympärille. Parikymppisenä muutin toiselle paikkakunnalle, koitin saada elämääni ojennukseen. Töiden ja ystävien saaminen oli kuitenkin vaikeaa, koin etten pystynyt enää vastaamaan yhteiskunnan odotuksiin ja olin todella yksinäinen. Turvauduin taas pulloon, mutta se ei enää yksinään riittänyt. Löysin huumeporukat ja vajosin nopeasti siihen maailmaan. Käyttämisestä tuli jokapäiväistä, se oli elämäni tärkein asia eikä siihen enää mahtunut mitään muuta. Millään ei ollut enää mitään väliä, menetin välit perheeseeni ja entisiin ystäviini. Kadotin itseni täysin ja muutuin eri ihmiseksi, sellaiseksi mikä en halunnut olla. Sisälläni oleva tuska ja epätoivo kasvoi. Lopulta vajosin pohjalle ja olin valmis hakemaan apua.

Pääsin katkaisuhoitoon, mistä minut ohjattiin Villa Hockeyyn.

Alku oli rankkaa, en pystynytkään enää toimimaan vanhoilla tavoillani, tekosyyni ja valheeni ei menneet läpi, en pystynyt eristäytymään ja minun oli pakkoa katsoa peiliin itseäni ja omaa elämääni. Kun olin valmis ottamaan apua vastaan, minua autettiin. Sain paljon tukea henkilökunnalta ja etenkin muilta kuntoutujilta, aloin tuntemaan kuuluvani johonkin ja että minua ymmärrettiin. Koin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan olevani turvassa. Aloin avautumaan ja löytämään taas sitä ihmistä minkä olin kadottanut päihteisiin, aloin unelmoida paremmasta elämästä.

Teimme henkilökunnan kanssa minulle suunnitelman jatkoa varten, löysin asunnon, aloin kiinnittymään vertaistukiryhmiin ja luomaan ihmissuhteita muihin toipuviin.  Minulla oli selkeä suunnitelma tulevaisuutta varten kun lähdin villasta.

Tänään olen ollut yli kolme vuotta puhtaana. Käyn edelleen villassa aloittamissani vertaistukiryhmissä säännöllisesti ja osalllistun villan jälkihuollon toimintaan. Olen saanut tärkeitä ystäviä elämääni. Opiskelen uutta mielekästä ammattia ja menin kihloihin. Elän itseni näköistä, onnellista elämää.

Tyttö