Asunnottomien jalkapallohanke (ESR)

Tampereella järjestetään 28.6 – 5.7.2020 Asunnottomien jalkapallon MM-kisat, Homeless World Cup Tampere 2020. Kisoihin saapuu 700 pelaajaa yli 50 maasta. MM-kisat ovat osa Asunnottomien jalkapallohanketta.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Jaakko Hautamäki, Diakonissalaitos, 050 5022577, jaakko.hautamaki@hdl.fi

Projektityöntekijät:
Krista Hamunen, Diakonissalaitos, 050 5022733, krista.hamunen@hdl.fi
Keijo Laapas, Nauha, 050 4772004, keijo.laapas@nauha.fi

Hankkeen tavoitteena on syrjäytyneiden tamperelaisnuorten sosiaalinen vahvistuminen sekä työ- ja toimintakyvyn parantuminen. Kohderyhmänä ovat ensisijaisesti tamperelaiset ja ympäristökuntien alle 29-vuotiaat pitkäaikaisasunnottomat, mutta myös muut vastaavista ongelmista kärsivät nuoret aikuiset, kuten mielenterveys- ja päihdepalveluiden nuoret asiakkaat, vankilasta vapautuneet nuoret ja pitkäaikaistyöttömät nuoret. He ohjautuvat hankkeeseen Tampereen kaupungin ja yhteistyöjärjestöjen ja -yritysten kautta. Kohderyhmälle tarjotaan kohdennettuja liikuntapalveluja, joihin yhdistyy ryhmämuotoinen osallisuuden vahvistaminen, yksilöllinen palveluohjaus, ja vertais- ja vapaaehtoistoiminta.

Hankkeen vaikutuksena kohderyhmään kuuluvat nuoret harrastavat liikuntaa säännöllisesti, kasvavat vertaisiksi ja alkavat tukea muita kohderyhmään kuuluvia ja toimivat vapaaehtoisina. Asunnottomien jalkapallon MM-kilpailujen mukanaan tuoma julkisuus antaa mahdollisuuden kertoa kohderyhmän vaiettuja tarinoita. Pitkän aikavälin vaikutuksena kohderyhmään kuuluvat nuoret ovat saaneet uutta toivoa elämäänsä. He ovat pystyneet muuttamaan elämäänsä positiiviseen suuntaan, vähentäneet oleellisesti tai lopettaneet päihteiden käytön, heidän asumisensa onnistuu ja he ovat aloittaneet opiskelun tai työllistyneet.

Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön ja Nauha ry:n yhteishankkeella yhteistyötahoina ovat Tampereen kaupunki, Pelastusarmeija, Tampereen kaupunkilähetys ry, KRIS-Tampere ry, Abnoy Oy, Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy, Olympiakomitea, Suomen Palloliitto ry ja Homeless Academy ry. Hankkeeseen kutsutaan mukaan TE-toimisto, Tampereen seudun ammattiopisto ja paikallisia liikuntajärjestöjä ja muitakin toimijoita.