Työtoiminta

 

KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA JA SOSIAALINEN KUNTOUTUS

 ILO EI OLE SISÄPIIRIN HOMMAA

Haluatko mukaan? Kysy lisää: 

Lotta Virta 050-4481727, lotta.virta@nauha.fi
Riipuksenkatu 9-13, 33710 Tampere

Avoimet tutustumistilaisuudet keskiviikkoisin klo 13.00 alkaen Vilusen kartanolla, osoitteessa Riipuksenkatu 9-13. 

Meillä voit osallistua useampaan ryhmään samaan aikaan, räätälöi itse viikkosi sisältö tarjolla olevista työtoiminnan ryhmistä.

 LATAA KTT ESITE

KOHTI UNELMIEN TYÖTÄ – Tietä tulevaisuuteen ei löydetä, se tehdään ( torstaisin 1.3.2018 alkaen ) 

Ryhmässä käsitellään henkilökohtaisia voimavaroja ja vahvuuksia, opitaan markkinoimaan itseään, voimaannutaan, kehitetään ja parannetaan työnhakuvalmiuksia, tehdään työhakemus ja cv,
käydään läpi työelämätietoutta, ylläpidetään ja parannetaan hyvinvointia, rohkaistutaan oman polun ja unelmien toteuttamiseen, verkostoidutaan sekä käydään yritys- ja oppilaitosvierailuilla.

KULTTURELLIT – hyvinvointia kulttuurista ( ma, ti ke, to ) 

Toimintaa kirjoittamisesta, musiikista, näyttelemisestä ja kuvataiteista kiinnostuneille. Kultturelleissa voi tehdä asioita oman kiinnostuksensa mukaan. Museovierailuja, maalausta, lehtijuttuja tai opiskella kuvankäsittelyä. Draamaryhmässä voi suunnitella esityksiä ja esiintyä. Ryhmäläisenä voi laulaa bändissä, opetella soittamaan kitaraa tai paukuttaa rumpuja.

! UUTUUS ! Kiinnostaako sinua kirjoittaminen, valokuvaaminen, juttujen teko, haastattelut ja verkkolehden tekeminen? Verkkolehden toimitus maaliskuusta 2018 lähtien www.nauhalainen.fi. 

APUOHJAAJA – elämyksiä koko yhteisölle ( ma-pe ) 

Apuohjaajana pääset toteuttamaan itseäsi viriketoiminnan ja ryhmänohjauksen keinoin. Apuohjaaja voi toimia myös asumispalveluissa avustavissa työtehtävissä.

TALKKARIT – opi kiinteistö- ja pihatöitä kartanoympäristössä ( ma-pe ) 

Jos pora pysyy kädessäsi tai maalaaminen on intohimosi, tässä tekijälle tilaisuus! Talkkarit- ryhmä kulkee Nauhan eri yksiköissä tekemässä kiinteistö- ja pihatöitä. Toimenkuvaan kuuluvat myös kuljetus – ja muuttohommat. Yksilöllisesti, kuntosi huomioon ottaen.

SIISTIKSI – nykypäivän tekniikoilla ( ma-pe ) 

Nauhalla on monenlaista siistimistyötä useassa eri ympäristössä. Unohda rikkalapio ja kihveli. Meillä opit aulaemännän, vahtimestarin ja siistijän hommat ja tutustut nykypäivän puhdistuspalvelualaan.

REPSIKKA – Autokuskin apu ( ma-pe ) 

Autokuski liikkuu päivittäin kuljettaen ruokakuljetuksia ja hoitaen asiointiajoja. Apukuskina pääset liikkumaan päivittäin ympäri kaupunkia autokuskin matkassa.

HYVÄNTEKIJÄT – Kierrätys kunniaan ( ti-pe ) 

Hyväntekijät tekevät lahjoituksina tulleista materiaaleista pienimuotoisia käsitöitä. Ryhmän valmistamia persoonallisia tuotteita voi ostaa vaikka lahjaksi. Ryhmässä myös korjataan ja uudistetaan
tekstiilejä, sekä toteutetaan asiakastöitä. Laajaalaista osaamista ei tarvita, sillä ohjaajien opastuksessa kaikki voivat oppia uusia kädentaitoja.

KILIMANJARO – tavoitteet korkealle ( tiistaisin ) 

Tämä ei ole mikään taukojumppa vaan elämänhallintaa, ulkoilua, rautaista kuntoa ja haasteita. Tässä ryhmässä tavoitellaan korkeampia mestoja. Ryhmässä hikoillaan ja opitaan uusia taitoja. Samalla kunto nousee. Kolmannen tason päässä häilyy palkinto: vaellus/kiipeilymatka todella korkealle. Ryhmää ohjaa ammattilainen ja toimintaa dokumentoidaan päivittäin.

GAIA – luontopainotteinen toiminta ( keskiviikkoisin ) 

Tämän ryhmän mukana pääsee suunnittelemaan ja toteuttamaan luontoretkiä ja sieni- ja marjareissuja. Ja mikä parasta, toteuttamaan viherpeukalon unelmaa – kasvattamaan chilejä, kukkia, yrttejä ja muita pienviljelijän kasvatteja.

RISTEYS – kulttuurit kohtaavat ( ke, to pe ) 

Työtoimintaa suomen kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille. Ryhmässä opitaan suomen kieltä keskustelemalla suomalaisesta ja ryhmäläisten omista kulttuureista. Harjoitellaan suomen kirjoittamista ja ääntämistä, tietokoneen käyttöä sekä arkisia tilanteita. Kulttuurit kohtaavat kahdessa ryhmässä, toinen torstaisin ja toinen perjantaisin.

KAHVIN JA KEITTIÖN MESTARIT – keittiön ja kahvilan haasteet ( ma-pe ) 

Keittiöllä ja kahvilassa on monenlaista avustavia tehtäviä. Työtehtäviin kuuluvat asiakaspalvelu, kahvin keittäminen, leipominen, ruoan valmistuksen avustavat tehtävät, ruuan esille laitto, kattaukset, tiskaus sekä muut keittiön työt. Vastuu lisääntyy taitojen kasvaessa. Tekemällä oppii.

TOIMISTON APU – paperit järjestykseen ( ma-pe ) 

Matalan kynnyksen avustavia toimistotyötehtäviä muuttuvissa tilanteissa. Toimistoapulainen toimii työtoiminnan valmentajien apuna erilaisissatyötehtävissä, oman osaamisen ja mielenkiinnon mukaan.

SAUNAKLUBI – elämän parasta aikaa ( torstaisin ) 

Saunomista Nauhan ja lähialueiden saunoissa, kuntoilua, keskusteluja mielenkiintoisista aiheista, grillaamista ja tutustumista saunakulttuuriin.

SOSKUTOIMINTA

Sosiaalinen kuntoutus on matalan kynnyksen tavoitteellista toimintaa, joka perustuu vapaaehtoisuuteen. Palvelun sisältö räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan. Meillä voit kirjoittaa, maalata, tehdä pihatöitä, liikkua ryhmässä tai vaikkapa kokkailla keittiöllä!

Ohjautuminen Tampereen kaupungin työllisyyspalveluiden kautta.

Löydät Nauhan myös Fb, Insta, Youtube & LinkedIn