STEA:n AK-avustus 2017, aiemmin RAY 2011 – 2016

STM:n tukema Veikkauksen varoilla toimiva vertais- ja vapaaehtoistoiminta koskee kaikkia Nauha ry:n toimipisteitä.  Toiminnan tarkoituksena on kehittää toimintaamme ja saada uusia aktiivisia vapaaehtoisia mukaan nykyisten rinnalle. Toiminnassa varmistetaan heidän jaksamisensa kehittämällä toimiva järjestelmä mm. työnohjaukseen, koulutuksiin ja TYKY-toimintaan. Toiminnan onnistumisen edellytyksenä on myös nykyisen henkilöstön kouluttaminen vapaaehtoistoiminnan arkeen. Vertaistoiminta on usein rinnakkaista vapaaehtoisuuden kanssa ja myös vertaisten työnohjauksesta ja jaksamisesta tulee huolehtia.

Vuonna 2017 tavoitteena on jatkaa vapaaehtoistoiminnan koulutuksia sekä avustaa uusien vertais- tai oma-apuryhmien syntymistä kaikissa toimipisteissä. Näin yhdistyksen asiakkaat ovat tasavertaisessa asemassa. Uusille vertaisille järjestetään koulutuksia ryhmänohjaajuuteen sekä vertaisuuteen. Tavoitteena olisi, että työntekijät pystyisivät olemaan jokaisen aloittavan vertais- tai oma-apuryhmän alkutaipaleessa tiiviisti mukana ja fyysisesti läsnä.

Vertais- ja vapaaehtoistoimintaa sisältyy myös erilaisten aktivointien ideointi ja avustaminen niiden toteuttamisessa. Eri toimipisteissä työskentelevät virikeohjaajat voivat olla paitsi aloittavien vertaisryhmien tukena, myös järjestää yksikön asiakkaiden toiveiden mukaista viriketoimintaa. Yhteisiä retkiä tullaan järjestämään kuntoutuksellisten periaatteiden mukaan; asiakkailta edellytetään sitoutumista toimintaan ja retket ovat aina koko yhdistyksen yhteisiä.

Esimerkkejä ja yhteydenottolinkin Nauhan vapaaehtoistoiminnan eri tehtävistä löydät myös täältä. Täydennä missä-hakukenttään Tampere.

Katso yhdistyksemme kaikille avoimet ryhmät ja toiminnot täältä!

Toiminnasta vastaa:

Anu-Susanna Kallio
040 7020 446
anu@nauha.fi

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

Hanni Nurmi 1.2.2017 alkaen
045 874 1550

hanni.nurmi@nauha.fi

OSOITE:
Hatanpäänvaltatie 34 A/B
33100 TAMPERE